miércoles, 18 de agosto de 2010

Budas i Bambis - Dia 14_Nara

Sa guia ho deixa ben clar: si estàs més de 2 dies a Kyoto, aprofita i ves a Nara.
No amb aquestes paraules. Però, más o menos. I "si hay que ir, se va."

Nara és un ciutat que està molt a prop de Kyoto. El seu interés turístic es basa en que fou sa primera capital de Japó i en que el seus temples i ruines formen part del Patrimoni de s'Humanitat, on destaca el temple amb el Buda més gran del món (16 metres).






Però lo més curiós d'aquesta ciutat és sa gran quantitat de cèrvols que hi campen lliurament. Uns animals que aquí se'ls té molt de respecte ja que antigament es considerava als cèrvols com a missatgers dels Deus. I que ara s'han convertit en un reclam... Si fins i tot es venen galletes perquè els hi puguis donar. De fet, estan tan acostumats a estar amb gent que es deixen tocar com si fossin un ca (i no sabeu es gustet que dóna pegar-li dos copets a ses costelles i dir-li "mooolt bé, Boby").





Sa sort, de totes formes, no va ser poder tocar cèrvols i que cap d'ells ens mossegàs o entrar a veure es Buda gegant gratis, sinó que casualment sa nostra visita a n'aquesta ciutat va coincidir amb una festa: Nara Toka-e. Una celebració en la que durant 10 dies a s'agost il·luminen tota sa zona de temples amb 20.000 espelmes (les volia contar, però quan en duia 37 me vaig cansar).

                            

                            

                              

                         

Ses fotos són de Google.
És que ses nostres mos varen quedar una mica mogudes.
Però a que tenen es seu rollo? (o sóc jo que ja és una mica tard?)

                           
                                   
                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario